Nieuws
Publicatiedatum: 10 december 2020
Horeca

Extra steun voor horeca en evenementenbranche

Met de verruiming van de TVL heeft het kabinet ook de sectorspecifieke regelingen verlengd. Gedwongen gesloten horecagelegenheden krijgen een eenmalige TVL-opslag voor ‘voorraad- en aanpassingskosten’, vrijgesteld van inkomsten- en vennootschapsbelasting. Voor de seizoensgebonden evenementensector komt er een speciale tegemoetkoming in de vaste lasten voor de kwartalen waarin traditiegetrouw nauwelijks omzet gemaakt wordt.

Horeca

Eet- en drinkgelegenheden die gedwongen dicht zijn, komen in aanmerking voor een eenmalige opslag bovenop TVL 2 van maximaal € 20.160 als ze ten minste € 3.000 aan vaste lasten per kwartaal hebben en meer dan 30% omzetverlies hebben geleden in de periode oktober tot en met december. De opslagsubsidie is net als de basis-TVL vrijgesteld van inkomsten- en vennootschapsbelasting, zodat de overheid niet met de ene hand geeft en met de andere hand weer terughaalt. De opslag kan worden aangevraagd tot 29 januari 17:00 uur.

Evenementen

Seizoensgebonden evenementenorganisaties die eerder TVL 1 kregen, maar niet voor TVL 2 in aanmerking komen omdat ze te weinig omzet in het laagseizoen maken, kunnen alsnog een tegemoetkoming krijgen. Zij krijgen 33,3% van hun eerdere TVL 1 (met een minimum van € 750) zolang zij kunnen aantonen dat zij meer dan 50% van hun omzet in 2019 in het tweede en derde kwartaal hebben behaald. Voor het verkrijgen van deze ‘seizoensmodule’ geldt geen speciale SBI-code als voorwaarde.