Nieuws
Publicatiedatum: 20 augustus 2021
Werk en privé

Investeren in betere werk-privébalans van medewerkers loont

Werknemers met een goede balans werk-privé blijven vaak langer en effectiever bij u werken. Daar profiteert u als werkgever van, zeker in tijden van een krappe arbeidsmarkt. Maar in een tijd van veel thuiswerken heeft die balans wat meer aandacht nodig. Wees dus extra alert op de signalen van een verstoorde balans, zoals het niet nakomen van afspraken, het niet halen van normale deadlines of het verlies van interesse en plezier op de werkvloer.

TNO heeft op verzoek van de overheid tips opgesteld om bij te dragen aan het herstellen van de werk-privébalans:

  • Persoonlijk contact met de werknemer is van belang. Bij voorkeur persoonlijk contact, dus niet per mail of WhatsApp-groep, maar door persoonlijk even te bellen of af te spreken.
  • Zorg bij thuiswerk voor een arbo-proof werkplek voor de werknemer. Hoe u dat doet, leest u in deze FAQ.
  • Bespreek regelmatig het takenpakket. Zijn bepaalde werkzaamheden moeilijk uit te voeren? Kijk dan of u tijdelijk het takenpakket kan aanpassen. Hiermee voorkomt u stress en onzekerheid.
  • Let extra goed op bij klachten als stress, twijfel, weinig zelfvertrouwen en moeite met het aangeven van grenzen. Als u een of meerdere van deze klachten opmerkt kunt u voorstellen om even om tafel te gaan en hierover te praten.