Nieuws
Publicatiedatum: 21 juni 2021
Corona op kantoor

Kabinet: halve week naar kantoor mag weer

Vanaf 26 juni mogen werknemers weer voor de helft van de werkdagen naar kantoor, mits zij daar anderhalve meter afstand kunnen houden. Dat is het nieuwe advies van het kabinet op 18 juni. Voor de praktijk zal dit niet direct ‘terug naar het oude normaal’ betekenen: veel organisaties zullen voorlopig hybride werken.

Hybride werken: een taak voor HR

Als HR-professional is het uw taak om goede afspraken vast te leggen over het deels op kantoor en deels thuiswerken. Wie wanneer op kantoor mag zijn, hangt sterk af van de samenwerking tussen medewerkers en verschillende afdelingen. Zorg dat u dit goed afstemt, zodat de kostbare tijd op kantoor optimaal benut wordt. Daarbij komt dat de werkplek wel helemaal corona-proof moet zijn: overal moet u de anderhalve meter afstand kunnen hanteren, zo ook in de bedrijfskantine.

Vaccinatie

Let op: sommige werknemers zijn nog niet volledig gevaccineerd  en kunnen daarom bezwaar hebben tegen een terugkeer naar kantoor. Andersom geldt hetzelfde: u mag niet gevaccineerde werknemers niet uitsluiten van een terugkeer naar kantoor.

Wilt u meer weten over hybride werken? Bekijk dan ons webinar.