Nieuws
Publicatiedatum: 19 augustus 2020
Thuiswerken

Thuiswerken na 1 september blijft de norm

Ook na 1 september blijft het dringende advies van het kabinet zo veel mogelijk thuis te werken. Dat heeft premier Rutte in de coronapersconferentie van 18 augustus nog eens extra toegelicht. Aan deze maatregel ligt voorlopig ook geen deadline.

Geen deadline

Rutte benadrukte in de persconferentie het belang van thuiswerken in de strijd tegen het coronavirus: ‘Van alle maatregelen die we vanaf het begin hebben genomen, is thuiswerken een van de meest effectieve. Aan thuiswerken zat geen einddatum vast, maar 1 september circuleerde wel als einddatum voor een mogelijke versoepeling hierin. Om extra duidelijk te zijn: de cijfers geven hier geen aanleiding voor. Dus het advies blijft, werk zo veel mogelijk thuis. Oók na 1 september.’

Rol van HR

Thuiswerken krijgt hiermee een steeds meer vaste plek in organisaties. Dit betekent dat de werkgever en u als HR professional een belangrijke rol hebben om het thuiswerken nu ook voor langere tijd zo goed mogelijk te regelen. Hier komen best veel zaken bij kijken, met name op het gebied van arbo en privacy. Wilt u meer weten over uw rol als HR met betrekking tot het thuiswerken? Lees dan onze checklist alles over thuiswerken voor HR.