Nieuws
Publicatiedatum: 10 februari 2020 | Geschreven door: Wander de Groot

Vanaf 1 april compensatie transitievergoeding zieke werknemer

Vanaf 1 april 2020 kunt u financiële compensatie aanvragen voor het betalen van de transitievergoeding aan werknemers die na twee jaar ziek uit dienst zijn gegaan. De Regeling compensatie transitievergoeding wordt met terugwerkende kracht ingevoerd. Dat betekent dat u ook voor zieke medewerkers die u in het verleden een transitievergoeding heeft betaald, wordt gecompenseerd. Zorg ervoor dat u alle informatie op tijd verzameld heeft om de aanvraag te doen.

Compensatie-aanvraag doen

Wilt u compensatie aanvragen voor het in het verleden betalen van een transitievergoeding aan een zieke medewerker? Dat doet u door het formulier ‘Aanvraag compensatie transitievergoeding’ in te vullen dat vanaf 1 april 2020 op www.uwv.nl staat. U dient dan in te loggen met uw zogeheten eHerkenning-account. Dat is een soort versleuteld systeem waarmee werkgevers kunnen inloggen op overheidsdiensten. Heeft u nog geen eHerkenning-account? Hier vindt u meer informatie over het aanvragen van een eHerkenning-account. Let op: u dient dan wel de transitievergoeding al betaald te hebben tussen 1 juli 2015 en 1 april 2020 en dit te kunnen aantonen.

Slapende dienstverbanden?

Heeft u nog medewerkers in dienst, wiens contract u na twee jaar ziekte niet heeft beëindigd terwijl het opzegverbod niet meer van toepassing is? Dan heeft u iets langer de tijd om deze medewerker een transitievergoeding te betalen. Zo heeft minister Koolmees onlangs laten weten in een brief aan de Tweede Kamer. Hierin geeft hij aan ter uitzondering werkgevers in deze gevallen wat langer de tijd te geven om deze transitievergoeding te betalen.