Werving en selectie

  • Recent
  • Nieuws
  • Checklists
  • Modellen
  • Voorbeeldbrieven
  • Blogs en interviews
  • FAQ
  • Boeken en whitepapers
  • Video's en webinars
Resultaten: 108

Werving en selectie

Werving en selectie is een intensief en tijdrovend proces. Het begint bij het opstellen van een vacaturetekst ontdaan van welke vorm van discriminatie. Na de eerste selectie volgen de sollicicatiegesprekken. Als de uiteindelijke kandidaat gekozen is, volgt het assessement en het arbeidsvoorwaardengesprek waar de arbeidsvoorwaarden worden besproken. De onboarding en employee journey van de nieuwe medewerker kan beginnen. Het kan voorkomen dat onboarding al onderdeel uitmaakt van het recruitmenttraject.

Werving & Selectie

Werving en selectie of recruitment, is het aantrekken, selecteren en aanstellen van geschikte kandidaten voor een vaste of tijdelijke baan, in lijn met de strategie en doelstellingen van een organisatie. Werving kan tegenwoordig op verschillende manieren, via een brief en een cv, digitaal of via een videoboodschap.

Onboarding

Onboarding of de socialisatie van nieuwe medewerkers houdt in dat zij – vaak nog tijdens het selectieproces – een introductie krijgen in de organisatie en op die manier al kennis, vaardigheden opdoen om het bedrijf al van binnenuit te leren kennen.

Employee journey

De employee journey is de reis van medewerkers  vanaf het moment dat ze voor het eerst contact hebben met de organisatie tot en met het moment dat ze de organisatie verlaten. Met een employee journey strategie zorg je voor gemotiveerde en tevreden medewerkers en tevreden medewerkers zijn effectiever en minder vaak ziek.

Assessement

Een assessment is een beoordelingsprogramma dat sollicitanten of kandidaten moeten doorlopen om voor een bepaalde functie aangenomen te worden of om te bepalen of zij over ontwikkelbare talenten beschikken. Een assessment kan onderdeel uitmaken  van de sollicitatieprocedure.

Arbeidsvoorwaardengesprek

Het arbeidsvoorwaardengesprek is het slotstuk van de sollicitatieprocedure waarbij werknemer en werkgever afspraken maken over de hoogte van het salaris en de secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een reiskostenvergoeding, auto van de zaak, een bijdrage in de pensioenpremie, en het aantal te werken uren.