Nieuws
Publicatiedatum: 27 juni 2016 | Geschreven door: buromiddeldorp

HR-professional verrast door krapte op arbeidsmarkt

Er is nog altijd sprake van een mismatch tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Over de gehele linie is er vooral veel vraag naar ervaren professionals en weinig tot geen vraag naar starters. HR-professionals ervaren met name moeite in het vervullen van specifieke posities in ICT, verkoop, techniek en productie. De wervingsproblemen die HR-professionals momenteel ervaren, zijn een stuk groter dan zij in 2015 hadden verwacht.

Vooral de forse toename binnen de sector Vervoer en Opslag was niet voorzien. Ook de toename van wervingsproblemen bij financiële instellingen blijkt sterker dan verwacht. Het is dan ook niet vreemd dat arbeidsmarktcommunicatie dit jaar hoog op de agenda staat bij 47% van de HR-professionals. Vorig jaar zag slechts 14% dit als prioriteit.

Dit blijkt uit ‘HR Trends 2016-2017’, een onafhankelijk en representatief onderzoek van HR- en salarisdienstverlener ADP Nederland, organisatieadviesbureau Berenschot en Performa Uitgeverij onder ruim 1.000 Nederlandse HR-professionals. HR Trends is het grootste jaarlijkse onderzoek onder HR-professionals in Nederland.