Nieuws
Publicatiedatum: 12 juni 2017 | Geschreven door: buromiddeldorp
Ontslag op staande voet

Werknemer met schulden kost u € 13.000 per jaar

Maar liefst 62% van de werkgevers in Nederland hebben werknemers met schulden, en zo’n werknemer kost u zo’n € 13.000 op jaarbasis. Dit komt door afgenomen productiviteit, verhoogd ziekteverzuim en het verwerken van het loonbeslag. Dat laatste kost ongeveer 3 uur. Werkgevers hebben vaak pas laat in de gaten dat hun werknemer financieel in de problemen zit. Zo blijkt uit recent onderzoek van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (NIBUD).

Oorzaak geldzorgen

Financiële problemen van werknemers worden vaak veroorzaakt door plotselinge veranderingen zoals een echtscheiding, baanverlies van hun partner of ziekte. Wilt u financiële problemen van uw medewerkers tijdig signaleren? Let dan op loonbeslag, verzoek om een voorschot en ziekteverzuim. Ook kan uw medewerker om meer uren vragen of last hebben van concentratieproblemen.

Aantal loonbeslagen gedaald

Overigens is het aantal loonbeslagen op de werkvloer de afgelopen paar jaar flink gedaald: in 2012 had 74 procent van de organisaties te maken met loonbeslagen en nu is dit nog maar 46 procent.

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, het Nibud, Divosa, NVVK en Wijzer in geldzaken hebben samen de website gelanceerd www.wijzeringeldzaken.nl. Daar vindt u meer informatie en tips om financiële problemen bij werknemers te signaleren en aan te pakken.