Faq's
Laatst gewijzigd op: 30 maart 2018 | Geschreven door: Hans Delissen

Wij willen meer oudere medewerkers in onze organisatie, maar twijfelen vanwege eventuele extra (verzuim)kosten. Hoe pakken we dit aan?

Vaak wordt gedacht dat oudere werknemers vaker ziek zijn dan jongere werknemers en dus zorgen voor hogere verzuimkosten. Dit is niet het geval, jongere medewerkers verzuimen juist vaker, maar wel korter. Als een oudere medewerker ziek is, is hij over het algemeen langer uit de roulatie dan zijn jongere collega.

Financiële voordelen en regelingen

Om werkgevers te stimuleren meer zesenvijftigplus medewerkers aan te nemen, zijn er een aantal voordelen en financiële regelingen waar u gebruik van kunt maken, zodat u minder risico loopt bij het aannemen van een oudere medewerker. Denk daarbij aan:

  • Loonkostenvoordeel: u krijgt een jaarlijkse tegemoetkoming voor een werknemer van 56 jaar die u vanuit een uitkeringssituatie in dienst neemt.
  • Proefplaatsing: als u niet zeker weet of de medewerker geschikt is voor de functie kunt u gebruikmaken van een proefplaatsing.
  • Compensatieregeling: voor voormalig werkloze medewerkers die geboren zijn vóór 8 juli 1954 betaalt UWV soms een Ziektewet-uitkering.

Via de online Subsidiecalculator kunt u berekenen wat uw financiële voordeel precies wordt.