Nieuws
Publicatiedatum: 19 februari 2018 | Geschreven door: buromiddeldorp

Aantal openstaande vacatures blijft stijgen

Eind 2017 waren er 227 duizend openstaande vacatures en dit aantal blijft groeien. Dat zijn er 56 duizend meer dan het jaar ervoor, toen er 171 duizend vacatures open stonden. Inmiddels groeit het aantal vacatures al vierenhalf jaar. Naast het feit dat het aantal vacatures groeit, worden de vacatures ook minder snel vervuld. Vooral HR-professionals in de handel, zakelijke dienstverlening en de zorg hebben een flinke kluif aan het binnenhalen van personeel. In deze sectoren zijn de aantallen vacatures het hoogst: van zo’n 29 duizend tot maar liefst 41 duizend. Zo bleek afgelopen week uit cijfers van het centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

HR-professionals zagen krapte al eerder aankomen

Voor de meeste HR-professionals kwam de enorme krapte op de arbeidsmarkt niet als een verrassing. Zo ervaarde ruim de helft (56%) van de werkgevers afgelopen jaar al knelpunten bij de werving en selectie van nieuwe medewerkers. 63% van de werkgevers verwachtte afgelopen jaar in 2018 problemen op dit vlak te krijgen. Zo bleek uit het HR Trendonderzoek 2017-2018, een jaarlijkse publicatie van Performa Uitgeverij en adviesbureau Berenschot.

U kunt nu deelnemen aan het HR Trendonderzoek 2018-2019. Vul hiervoor de online vragenlijst in en ontvang kosteloos de resultaten van dit onderzoek per mail.