Nieuws
Publicatiedatum: 11 december 2014 | Geschreven door: buromiddeldorp
NVP sollicitatiecode

Arbeidsmigranten waardevol voor economie

Uit een onderzoek van de Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU) blijkt dat arbeidsmigranten steeds meer verbonden raken met onze arbeidsmarkt. Uit het onderzoek komt naar voren dat ze een langer dienstverband hebben dan de gemiddelde uitzendkracht , ze door het hele land werken, relatief lang in ons land blijven en steeds vaker zelf woonruimte regelen.

89.000 arbeidsmigranten
De leden van de ABU bemiddelen 89.000 arbeidsmigranten, 13% van het totale aantal uitzendkrachten in Nederland , De meeste arbeidsmigranten komen uit Polen (87,4%) en werken in de logistiek (30%), voedingsindustrie (25%) en de tuinbouw (21%).

Dienstverband
Opmerkelijk is dat arbeidsmigranten gemiddeld langere dienstverbanden aangaan. Ook vaste dienstverbaden komen vaker voor dan bij gemiddelde uitzendkrachten. Jurriën Koops, directeur van ABU, ziet hierineen bevestiging van de waarde van arbeidsmigranten voor onze economie. “Uitzenders investeren in hun buitenlandse arbeidskrachten met opleiding en langduriger dienstverbanden. Ondertussen zien we dat de arbeidsmigranten steeds zelfstandiger en zelfbewust optreden.”