Nieuws
Publicatiedatum: 11 juni 2018 | Geschreven door: buromiddeldorp

Bijna drie kwart organisaties moeite met werven

Het aantal organisaties die moeite hebben om specifieke vacatures in te vullen, is in een jaar tijd sterk gestegen. In 2017 betrof dit nog 56%, inmiddels is dit opgelopen tot maar liefst 71%. Voor volgend jaar wordt zelfs een verdere toename verwacht. Het wordt voor bijna iedere functiegroep lastiger om de juiste mensen te werven, maar er zijn een aantal beroepsgroepen waarbij het extra hard werken is. Zo heeft meer dan de helft van de HR-professionals regelmatig of vaak moeite met het werven van technisch persoon. Zo bleek deze week uit de eerste resultaten van het HR Trendonderzoek 2018-2019.

Employee experience steeds belangrijker

Om personeel binnen te halen of te behouden, zet 60% van de HR-professionals actief in op de zogeheten employee experience. Dat is de totale ervaring van een medewerker binnen de organisatie, vanaf het eerste contact met de werkgever. Hoe HR de employee experience inricht, verschilt per organisatie. Denk aan persoonlijke ondersteuning in de vorm van mentoring en talentmanagementprogramma’s.

Het HR Trendonderzoek is een jaarlijks terugkerend onderzoek naar de stand van HR. Het onderzoek is een initiatief van Performa, uitgevoerd door organisatieadviesbureau Berenschot en dit jaar mede mogelijk gemaakt door Talentsoft.