Nieuws
Publicatiedatum: 27 mei 2019 | Geschreven door: buromiddeldorp

Focus HR op privacy van korte duur

Een jaar na de invoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (Avg) heeft HR nauwelijks nog oog voor privacy en databeveiliging. Vorig jaar, toen de nieuwe privacywetgeving werd ingevoerd, was dit nog prioriteit nummer één. Naar verwachting staat het thema binnenkort niet eens meer in de top 10 op de ranglijst van belangrijkste beleidsthema’s voor HR-professionals in 2019. Dat terwijl de helft van de HR-professionals vreest voor een controle door de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Zo bleek onlangs uit het HR Trendonderzoek.

Privacy by design & default

Twee belangrijke uitgangspunten van de AVG zijn Privacy by design en Privacy by default. Privacy by design betekent dat u bij alle processen, producten en diensten van uw organisatie ervoor moet zorgen dat persoonsgegevens goed zijn beschermd. Privacy by default wil zeggen dat u technische en organisatorische maatregelen moet nemen om ervoor te zorgen dat u alleen persoonsgegevens verwerkt die noodzakelijk zijn voor het specifieke doel dat u wilt bereiken.

Het HR Trendonderzoek

Het HR Trendonderzoek is een jaarlijks terugkerend onderzoek naar de stand van HR. Het onderzoek is een initiatief van Performa, uitgevoerd door organisatieadviesbureau Berenschot en mede mogelijk gemaakt door AFAS.

Meer weten over privacywetgeving? Bekijk deze checklist.