Nieuws
Publicatiedatum: 24 mei 2019 | Geschreven door: buromiddeldorp

Focus HR verschuift van werving naar behoud

Scholing en behoud van huidige medewerkers wordt de topprioriteit van HR in 2020. Het is voor het eerst in vijf jaar dat de werving van nieuwe medewerkers niet meer op de eerste plaats komt bij HR. Zo bleek onlangs uit de eerste resultaten van het HR Trendonderzoek. Ondanks deze verschuiving heeft maar liefst 22 procent van de respondenten nog géén aanvullende initiatieven genomen om mensen te binden aan de organisatie.

Opleiden, arbeidsvoorwaarden en betrokkenheid

De 78 procent die in 2019 wél aanvullende initiatieven neemt, kiest vooral voor het intensiveren van het opleidings- of loopbaanprogramma (42 procent). Andere belangrijke initiatieven zijn flexibilisering van het arbeidsvoorwaardenpakket (33 procent) en het onderzoeken van betrokkenheid (30 procent).

Het HR Trendonderzoek is een jaarlijks terugkerend onderzoek naar de stand van HR. Het onderzoek is een initiatief van Performa, uitgevoerd door organisatieadviesbureau Berenschot en mede mogelijk gemaakt door AFAS.

HR Trendcongres

Meer weten over de HR Trends die uw HR-agenda gaan bepalen in 2019-2020? Bekijk hier het programma van het HR Trendcongres.