Nieuws
Publicatiedatum: 16 november 2022 | Geschreven door: Wander de Groot
thuiswerken

Het einde van hybride werken in zicht?

Grote werkgevers willen thuiswerken terugdringen of onmogelijk maken omdat zij vrezen voor een dalende betrokkenheid, gebrek aan sociaal contact en geen controle over de werkzaamheden van werknemers. Uit een internationaal onderzoek van Linkedin onder 2.900 organisaties met meer dan 1.000 medewerkers, waaronder honderd Nederlandse bedrijven, blijkt dat het aantal onlinevacatures met hybride werken als arbeidsvoorwaarde sinds september met een derde is afgenomen. Dat strookt overigens niet met de wensen van werkzoekenden die thuiswerken heel belangrijk vinden.

Terug naar kantoor

Ralph Jan van der Ham van Holla legal & taks beaamt dit. Hij krijgt steeds meer vragen van werkgevers welke juridische procedures gelden om werknemers terug naar kantoor te krijgen. ‘Ze willen meer controle en hebben het gevoel dat door al dat flexwerken de sociale samenhang wegvalt’, ‘Je zou zeggen dat een werkgever zich in deze krappe arbeidsmarkt flexibel opstelt, maar die wil dus toch steeds vaker een aantal kantoordagen verplicht stellen.’, aldus Ralph Jan van der Ham in het FD van 14 november.

Wet werken waar je wilt

Thuiswerkers die weer terug naar kantoor moeten van hun werkgever, hebben nu nog weinig rechten. De Wet werken waar je wilt is weliswaar door de Tweede Kamer, maar nog niet door de Eerste Kamer. De kritische vragen die in de Eerste Kamer over deze wet zijn gesteld, wachten nog op antwoord.

Twee dagen per week

Gemiddeld werken we in Nederland overigens nog steeds twee dagen in de week vanuit huis, meldt werkgeversvereniging AWVN op nu.nl. Volgens de AWVN zijn het vooral grote internationale bedrijven die hameren op het terugdringen van thuiswerken. Wel ziet de werkgeversclub dat er steeds meer afspraken worden gemaakt tussen werkgevers en werknemers rondom hybride werken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan vaste dagen in de week waarop iedereen aanwezig is.