Nieuws
Publicatiedatum: 18 november 2019 | Geschreven door: buromiddeldorp

Billijke vergoeding van € 175.000 na onterecht ontslag

Een medewerker die op staande voet was ontslagen, ging in hoger beroep en sleepte zo een billijke vergoeding van maar liefst € 175.000 euro in de wacht. Het ontslag op staande voet was namelijk onterecht. Zo bepaalde rechter van het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch onlangs. Een gesprek over re-integratie tussen de ontslagen medewerker en de werkgever was uit de hand gelopen, waarna de medewerker werd ontslagen. De werkgever had echter niet genoeg rekening gehouden met de persoonlijke omstandigheden van de werknemer. Zo is hij 62 jaar oud, al ruim 40 jaar in dienst en herstellende van een knieoperatie. Al deze factoren wegen ook mee in het bepalen of er dringende reden is voor een ontslag op staande voet. In dit geval kreeg de werkgever het deksel op de neus.

Woordenwisseling over re-integratie

De medewerker was herstellende van een knieoperatie en kwam samen met zijn zoon op gesprek bij de P&O-adviseur. De medewerker en zijn zoon liepen weg van het gesprek en gedroegen zich agressief, aldus de werkgever. Bovendien weigerde de werknemer hierna zijn excuses aan te bieden. Toch had de werkgever de medewerker niet mogen ontslaan. Het gesprek over de re-integratiemogelijkheden vond te vroeg plaats én de werkgever had de persoonlijke omstandigheden van de werknemer onvoldoende meegewogen.

Te zware sanctie

Het ontslag op staande voet was een te zware sanctie. Bij een jongere werknemer met een ander opleidingsniveau was het oordeel wellicht anders gevallen, zo gaf de rechter toe. Maar in dit geval had de werkgever in plaats van direct ontslag eerst een schriftelijke waarschuwing moeten geven.

Dure grap

Zo wordt het ontslag op staande voet een dure grap voor deze werkgever. Naast de billijke vergoeding van € 175.000 krijgt de werknemer natuurlijk ook een transitievergoeding. Die is in dit geval vastgesteld op € 50.635.