Nieuws
Publicatiedatum: 2 juni 2022 | Geschreven door: Janneke Zoutenbier
STAP-loket

Loket SLIM-subsidie vanaf 1 juni open

Grootbedrijven en samenwerkingsverbanden van mkb-ondernemers kunnen van 1 juni tot en met 29 juli 17:00 uur een aanvraag indienen voor de Stimuleringsregeling leren en ontwikkelen in het mkb (SLIM). Voor een aanvraag van samenwerkende mkb-ondernemers is maximaal € 500.000 beschikbaar, voor grootbedrijven bedraagt de maximale subsidie € 200.000. Aanvragen worden in volgorde van binnenkomst behandeld. De subsidie kan worden aangevraagd via de website Uitvoering van beleid van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Doel SLIM-regeling

De regeling is bedoeld om het leren in het midden- en kleinbedrijf te stimuleren. Hiervoor stelt het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) jaarlijks € 48 miljoen beschikbaar. Daarnaast komt € 1,2 miljoen beschikbaar voor leren en ontwikkelen in grootbedrijven uit de landbouw-, horeca- en recreatiesector.

Verschillende aanvraagperiodes

Mkb-organisaties kunnen vanaf 1 september een individuele aanvraag indienen voor initiatieven op het gebied van leren en ontwikkelen. De maximale subsidie hiervoor bedraagt € 25.000.