Nieuws
Publicatiedatum: 21 januari 2019 | Geschreven door: buromiddeldorp

Subsidieregeling Ontwikkeladvies voor alle 45-plussers opengesteld

De subsidieregeling Ontwikkeladvies is per 1 januari 2019 opengesteld voor alle werkende 45-plussers. Dat betekent dat al uw medewerkers van 45 jaar of ouder nu in aanmerking komen voor gratis advies van een loopbaanadviseur. Voorheen stond deze subsidieregeling alleen open voor 45-plus medewerkers uit bepaalde beroepsgroepen. Omdat Koolmees, Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW), denkt dat iedere 45-plusser baat kan hebben bij loopbaanadvies, is er drie miljoen euro extra beschikbaar gesteld voor de subsidieregeling. De regeling loopt tot 10 januari 2020 en per ontwikkeladvies is er € 600 subsidie beschikbaar.

Ontwikkeladvies aan leidinggevenden

Er is ook budget beschikbaar voor het geven van een training ontwikkeladvies aan leidinggevenden. Bent u degene die binnen uw organisatie de functioneringsgesprekken doet en heeft u medewerkers van 45 jaar of ouder? Dan kunt u aanspraak maken op een individuele training óf een groepstraining. Voor een individuele training aan een leidinggevende is maximaal € 300 beschikbaar, voor een groepstraining van minimaal 3 en maximaal 10 deelnemers kan €900 subsidie worden aangevraagd.

Gecertificeerde loopbaancoaches vinden

De loopbaancoach is verantwoordelijk voor het aanvragen van de subsidie en de administratieve afhandeling hiervan, u hoeft hier zelf dus niets voor te doen. Wel kunt u uw medewerkers informeren over de mogelijkheid van het ontwikkeladvies en hen in contact brengen met geregistreerde loopbaancoaches. Via deze zoekmachine van NOLOC, de beroepsvereniging van loopbaanprofessionals en jobcoaches, vindt u gecertificeerde loopbaanprofessionals die deelnemen aan Ontwikkeladvies 45+.