Nieuws
Publicatiedatum: 20 februari 2017 | Geschreven door: buromiddeldorp
arbeidsconflict

Onzekerheid Wet DBA verziekt arbeidsrelaties

Steeds minder HR-managers durven nog zelfstandigen in te huren. Bijna een vijfde van de zzp’ers heeft afgelopen jaar meegemaakt dat hun opdrachtgevers vanwege de onzekerheid over de Wet DBA niet meer in zee durft met zelfstandigen. Dat bleek vorige week uit onderzoek van de Kamer van Koophandel (KvK).

Lang wachten
De handhaving van de Wet DBA is uitgesteld tot minimaal januari 2018. Dát de wet wordt aangepast is niet zozeer de vraag, maar vooral hoe. En dat hangt af van de politieke kleur van een volgend kabinet. Dat betekent nog maanden, zo niet enkele jaren onzekerheid voor werkgevers en HR-managers. Dit kabinet houdt zich voorlopig alleen nog bezig met een nieuwe definitie van de centrale term ‘gezagsverhouding’ en hoopt voor het volgende regeerakkoord met nieuws te komen.

Payroll- en uitzendbureaus
Payrollbedrijven en uitzendbureaus varen er wel bij. Het werk dat eerst dat zelfstandigen werd gedaan, wordt steeds vaker via tussenpartijen ingevuld. Maakt u ook steeds vaker gebruik van payrollconstructies? Mis dan niet de volgende HR Select-nieuwsbrief. Daarin zetten we alle voor- en nadelen van zzp’ers versus payrollers uiteen.