Nieuws
Publicatiedatum: 27 november 2017 | Geschreven door: buromiddeldorp
reiskostenvergoeding

Zieke medewerker recht op volledige betaling vakantie-uren

Niet opgenomen vakantie-uren van een ontslagen medewerker moeten worden vergoed naar 100% van het loon. Dat geldt ook als de medewerker ziek is en slechts 70% van zijn laatstverdiende loon krijgt uitbetaald. Ook een WAO-uitkering mag u niet in mindering brengen op de vergoeding van de vakantie-uren. Zo bleek afgelopen week uit uitspraak van de Centrale Raad van Beroep.

Betalingsverplichting tweede ziektejaar

Een ontslagen zieke medewerker met een gedeeltelijke WAO-uitkering ging in beroep toen hij niet de volledige vakantie-uren uitbetaald kreeg. Zijn werkgever was failliet gegaan in het tweede ziektejaar van de medewerker. De medewerker verloor zijn baan en het UWV nam de betalingsverplichting van de werkgever over. Het UWV dacht er vanaf te komen door de niet-opgenomen vakantie-uren maar voor 70% te vergoeden en bovendien de WAO-uitkering nog op de uren in mindering te brengen. Onterecht, aldus werknemer en rechter.

Een belangrijke uitspraak voor HR-professionals dus. Het maakt overigens niet uit of de vakantiedagen in het eerste of tweede jaar van ziekte zijn opgebouwd, u moet deze altijd 100% uitbetalen