Nieuws
Publicatiedatum: 13 september 2022 | Geschreven door: Janneke Zoutenbier

Nieuwe cao bij NS: 9,25% loonsverhoging in 18 maanden

Na weken van regionale stakingen heeft de directie van de NS afgelopen zondag een cao-akkoord gesloten met de vakbonden. De verhogingen zijn fors: een structurele verhoging van ruim 9,25% in 18 maanden. Met terugwerkende kracht per 1 juli krijgen medewerkers er 5% bij, met een minimum van € 185 (gemiddeld komt dat uit op 5,8%). En per 1 januari aanstaande nog eens 3,45%. Plus twee keer een eenmalige uitkering van € 1.000, in december 2022 en in juli 2023.

Voorbeeld voor andere cao’s

De geplande stakingen zijn nu van de baan. Tenminste, als de leden ook instemmen met het onderhandelingsresultaat. De nieuwe cao kent opmerkelijk grote loonstijgingen. Tot nu toe lag de gemiddelde structurele loonsverhoging in nieuwe cao’s op ruim 3% per jaar, maar door de dalende koopkracht als gevolg van de hoge inflatie en energieprijzen is dat nu ineens flink meer. De vakbonden zullen deze cao vermoedelijk als voorbeeld nemen voor andere cao-onderhandelingen.

Extra afspraken

In de nieuwe cao van de NS zijn ook andere interessante afspraken gemaakt. De jeugdschalen zijn buiten werking gesteld, iedereen verdient meteen volgens de volwassen schalen. Het minimum-uurloon gaat naar € 14, de RVU-regeling voor vervroegd uittreden wordt verlengd en het pensioen wordt verbeterd. Ook niet onbelangrijk is dat in de nieuwe cao de paragraaf over output-gerelateerd werk niet meer voorkomt.