Nieuws
Publicatiedatum: 2 december 2022 | Geschreven door: Wander de Groot
STAP-loket

Strengere regels STAP-budget

Om de kwaliteit van STAP-opleidingen te waarborgen, zoals een betere arbeidsmarktrelevantie en een klantvriendelijkere aanvraagprocedure, komen er aanpassingen op de volgende vier punten: het tegengaan van misbruik en oneigenlijk gebruik door opleiders, het verhogen van de arbeidsmarktrelevantie van de STAP-opleidingen door snel in te spelen op veranderingen op de arbeidsmarkt, het verbeteren van de toegankelijkheid tot STAP voor kleinere opleiders en het verbeteren van de aanvraagprocedure, zodat mensen een aanvraag kunnen doen als het hun schikt. Dat schrijft minister Karien van Gennip in een Kamerbrief van 28 november.

Nieuwe aanvraagperiode

Maandag 2 januari gaat het loket open voor de nieuwe STAP-budgetronde. Alle Nederlanders die ouder zijn dan 18 jaar en nog geen AOW ontvangen kunnen een STAP-subsidie aanvragen van € 1.000 om hun arbeidsmarktpositie te verbeteren.

Kerncijfers

Meer dan 200.000 mensen hebben een STAP-budget ontvangen. Het doel van de regeling om een brede doelgroep te bereiken is gelukt. Inmiddels hebben 1.100 opleiders zich aangemeld in het scholingsregister met meer dan 112.000 opleidingen.